dimarts, 5 d’abril del 2011

LES PROVES CANGUR


Avui entrevistarem la Sagrario Vidales, professora de mates des de 1994.
El dia 17 de març es van celebrar les Proves Cangur. I hi participen els cursos de 3r i 4t d'ESO. Aquest any, la Sagrario, ha sigut l'encarregada d'organitzar aquestes proves.

Aquestes proves consisteixen en escollir una de les cinc opcions que et donen utilitzant la lògica. No recullen cap temari en concret, però és més aviat de mates. Unes mates més lúdiques. Es fan amb la finalitat que l'alumne pugui fer uns exercicis sense preocupar-se pel temps i que aquests exercicis siguin diferents que els de classe, o sigui, una mica més temàtics. Tot i això, són optatives. O sigui, que cada alumne pot decidir si participa o no a les proves.
Es puntuen de la següent manera: hi ha 30 preguntes en total, 10 per cada apartat. Hi ha un apartat que val 3 punts, un altre que en val 4 i l'últim en val 5.
El resultat d'aquestes proves no es reflecteix en cap matèria. Només alguna vegada, si un alumne ha tret molt bona nota, pot decidir si vol que es reflecteix-hi en la matèria de mates.

Ja fa anys, que alumnes d'altres escoles vénen aquí a fer les proves. És molt emocionant, perquè es baixen totes les taules a la sala polivalent.

Al final de les proves, els cuiners preparen una xocolatada pels que han fet les proves i els que no.

Es diuen Proves Cangur perquè els que se les van inventar eren australians. Però el primer país que les va fer va ser França, el 1995.

Cada participant paga 4€ per a l'organització, simbòlicament.
El dia de la prova donen un pin i un bolígraf.



@RROB@


Pol Lorda, Carla Malagarriga, Clara Oriol i Júlia Partal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada