dimarts, 29 de març del 2011

BATERIES DE TESTS

Les bateries de tests consten de tres proves que serveixen per saber millor a què et pots dedicar quan siguis gran, descartar algunes opcions i decantar-te per unes altres.
La primera prova és d'intel·ligència, on surten preguntes de llengua castellana (comprensió lectora, ortografia, sinònims, antònims...), matemàtiques (geometria, fraccions, càlcul mental...), diferències entre unes imatges i d'altres. Una altra prova és de professions i una altra de personalitat. Aquesta última prova va amb temps, set minuts per cada bloc de preguntes; primer entre tots llegíem un exemple del tipus d'exercicis i després passàvem pàgina i apuntàvem les respostes en un full a part.
La segona prova és de personalitat, on et fan preguntes sobre el que t'agrada: per exemple et pregunten si prefereixes córrer una marató o saltar a corda, també et pregunten si alguna vegada t'has volgut suïcidar o si ets anorèxic.
La tercera prova és sobre interessos professionals. No és gaire diferent a la prova de personalitat, ja que et diuen dues professions i tu has de dir quina de les dues prefereixes.
Aquestes proves les fan els alumnes de 2n i 4t d'E.S.O, per ajudar-los a orientar-se en el seu futur. Són optatives per als alumnes, poden decidir si fer-les o no. Els resultats són privats i personals. Et donen uns gràfics indicant si les teves respostes eren correctes, et defineixen la teva personalitat i quins oficis t'agraden més o se't donen millor.

Un moment de la prova

Nosaltres creiem que està bé fer-les, per saber el teu nivell i cap a quin cantó decantar-te: si ciències, lletres o artístic.
La prova d'intel·ligència se'ns va fer una mica pesada, però per sort ens van donar almenys deu minuts de descans per refrescar-nos. 


Massa paraules

Laia Tarré, Ester Rebollo, Judit Martín i Camila Mas de Xaxàs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada