dimecres, 23 de març del 2011

Proves Cangur 2011


El passat dijous dia 17 de març vam tornar a ser seu de les Proves Cangur 2011. Cent vint-i-vuit participants (cent del centre i vint-i-vuit d’altres centres) van iniciar puntualment a les 10h -com a la resta de països europeus participants- la prova. Els cent vint-i-vuit participants, tots instal·lats a la sala polivalent i amb un arrenglerament fet amb regle i cartabó, tal com correspon al Departament de matemàtiques que en són els organitzadors, van cremar-se les celles per obtenir unes bones puntuacions. Capacitat de càlcul, intuïció numèrica i espacial i enginy esmolat són les claus de l’èxit.

La jornada esdevé un dia festiu i memorable. Comença a les 9h del matí amb una baixada de taules de les aules, que sembla l’obra d’un rellotger o la feina pacient i organitzada de les formigues proveint de menjar; segueix la prova seriosa i solemne a la sala polivalent i acaba amb una dolça xocolatada per a tots, participants i no participants de la prova, a la pista nova de bàsquet.

Si voleu saber més detalls sobre les Proves Cangur, podeu escoltar l’entrevista a la Sagrario Vidales, del departament de matemàtiques del Costa i Llobera, que hi ha penjada aquí en aquest mateix bloc.
 La tradicional baixada de cadires
 La solemnitat de la prova
 La dolçor de la xocolatada

M&C

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada